Slika 3

 

 

 

 

 

 

Na Bled sem odšel že v petek. Tam sem še opravil en mini plavalni trening, nato pa odšel na briefing. Po večerji smo odšli v hostel, kjer sem imel rezervirano sobo. Nekajkrat sem v mislih  še ponovil traso proge, nato pa sem zaspal.

V soboto, na dan tekme sem se zbudil spočit in počutil sem se odlično. Po zajtrku sem se pripravil za odhod na štart tekme. Na prizorišču sem napravil standardni postopek, kolo sem odpeljal v menjalni prostor. Tam sem si pripravil še vso ostalo opremo, opravil hitri pregled in se odšel ogrevat.  Malce sem bil nervozen, saj je bila konkurenca res huda. Počasi sem se umiril in se zbral za štart. Vreme nam ni bilo ravno naklonjeno in videl sem, da bo na tekmi deževalo. To sem kasneje štel sebi v plus.

Postavili smo se v vodo za štartno linijo in sledil je izjemno hiter štart. Pretepal se nisem skoraj nič in   iz vode prišel okoli 12. mesta. Ko sem skočil na kolo sem bil 10 sekund za prvim. To razliko sem hitro polovil, za počitek pa res ni bilo časa.  Sledil je vzpon v prvem krogu in oblikovala se je manjša skupinica prvih, kjer sem bil tudi jaz. Ovinke sem vozil hitro, potrebna pa je bila previdnost, saj je med  tekmo močno deževalo. V naši grupi je v drugem krogu sledil tudi padec češkega tekmovalca, a smo jo ostali dobro odnesli. Sledil je zadnji vzpon in tam sem uspel pobegniti skupaj s še dvema tekmovalcema in sicer, Švedom Sandor Gabrielom in  Madžarom Devayx Markom. Privozili smo si 15 sekund prednosti in vedel sem, da bom moral teči zelo hitro, če želim priti med prve tri, saj so bili za mano zelo hitri tekači.

 

DSC_0755

Slika 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekel sem zadovoljivo in počutil sem se dobro. Veliko so pripomogli gledalci ob progi. Ugotovil sem, da me bo četrti za mano hitro ujel, tako da sem se trudil, da z njim pritečem do dela, kjer lahko začnem šprintati. Ta taktika mi je do sedaj še vedno uspela. Skupaj sva pritekla do »mojega« dela in iztisnil sem zadnje atome za šprint in končal tretji. Bil sem presrečen in dan je bil popoln.

Res odlična popotnica za Chicago.

Slika 4