Tako kot vsako leto je tudi letos v soboto, 24.10.2015, potekalo Srednješolsko državno prvenstvo v uličnih tekih Ljubljana.

Za to tekmovanje se po navadi ne pripravljam nič posebej, saj komaj začnem trenirati za novo sezono. Tudi letos je bilo tako.

Slika 1

 

 

 

Po Svetovnem prvenstvu v Chicagu sem si privoščil 3 tedne počitka in na dan tekme sem bil že dva tedna spet v pogonu. Tega teka se vedno rad udeležim, že samo zaradi številčne udeležbe, ki naredi res posebno tekmovalno vzdušje. Ker sem bil lansko leto absolutno drugi, sem letos pričakoval zmago. Dolžina teka je 4.100 m.

 

 

 

 

Slika 2

 

Začeli smo precej hitro in hitro se je naredila vodilna skupina, v kateri je bilo pet tekačev. Vsi so zdržali prvi krog. Po prvem krogu pa sva hitro ostala samo še dva, Jan Kokalj in jaz. Vedel sem, da moram zdržati do ciljne ravnine. To sem vedel predvsem zato, ker sva spomladi oz. poleti na srednješolskem prvenstvu v atletiki skupaj tekla na 2000m. Zavedal sem se, da sem v šprintu močnejši. Zadnji krog mi je minil izjemno hitro in predzadnji ovinek sem močno pospešil ter ostal sam. V cilj sem pritekel odlično, z dobrim časom, z zadanim ciljem in bil seveda zadovoljen.

 

 

Slika 3