V petek, 15.4.2016 sem se ob 00:15 iz Ljubljane odpeljal v Graz, kjer me je čakalo letalo za v Dusseldorf. Prišel sem na letališče in ugotovil, da je še zaprto ter tako čakal zunaj kakšno uro. Let mi je hitro minil. Ob pristanku nisem imel nobenih težav s prtljago. Na letališču sem počakal trenerja Grego, ki je priletel iz Stocholma. Vzela sva rent-a-car in se približno eno uro vozila do hotela.

Hitro je sledil briefing, kjer smo dobili še zadnje informacije o tekmi. Vrnila sva se nazaj v hotel, kjer sva sestavila in nastavila kolo. Sledil je lažji tek, da so se noge po naporni poti malo sprostile. Tekla sva po zelo urejenem okoliškem golf igrišču. Proti koncu sem naredil še nekaj stopnjevanj in dobil dober občutek za prihajajočo tekmo.

Matevz1-edit

Po teku je sledila večerja. Jedel sem tisto, kar mi je tisti trenutek najbolj pasalo in to je bila pica. Odpeljala sva se v center mesta Kalkar in tam našla prijetno picerijo. Po večerji je sledil dolg spanec, saj sem imel štart naslednji dan komaj ob 16:15.

Zbudil sem se v sončno, a precej vetrovno jutro. Vse je potekalo po planu, tako kot sva se dogovorila z Grego: zjutraj malo dlje časa spala, odšla na zajtrk, ob 12:30 pa sem si naročil kosilo v hotelu in sicer piščančji file in riž. To mi namreč najbolj ustreza, poleg tega pa mi med tekmo ne zmanjka energije. Dodatno za nemoteno oskrbo z energijo poskrbim tudi z izdelki ProAction.

Vreme se je stopnjevano slabšalo. Ko sva odšla na prizorišče je kar močno deževalo. A je prav tako hitro nehalo. Cesta pa se tam zaradi vetra hitro suši.

Tekma je potekala v bližnjem zabaviščnem parku imenovanem Wunderland. Menjalni prostor je bil v nekem zelo velikem »hangarju«.

Preden se napotiš v menjalni prostor, ti vedno pregledajo vso opremo. Vse to sem počasi opravil in se začel pripravljati na štart. Deset minut pred štartom smo morali biti vsi zbrani tam, da so nas klicali na štart. Normalno na tekmah pričnejo napovedovati tekmovalce z boljšimi štartnimi številkami na začetku. Tokrat pa so ta vrstni red zamenjali. Niti sam ne vem zakaj, ampak ker je bil štart zelo ozek sem namesto, da bi stal v prvi vrsti stal v tretji. To me ni vrglo s tira in sem že komaj čakal štart.

Matevz4-edit

Štartali smo hitro, kar sem tudi sam pričakoval. Nisem pa pričakoval, da se bo kasneje tempo tako umiril. Vedel sem, da nas je veliko skupaj, zato sem se odločil tek malo popestriti in sem sam odšel narekovat tempo. Hitro je nastala grupa petih tekmovalcev, jaz pa sem se umiril in postavil bolj nazaj v skupini. Proti koncu prvega teka smo vsi pospeševali. A sam sem bil najmočnejši ter tako pritekel v menjavo prvi. Menjava je potekala brez večjih zapletov. Na kolo sem odšel kot drugi in hitro pospešil, da nas zadaj ne bi ujeli. Zopet je nastala skupina petih tekmovalcev, katere član sem bil tudi sam. Bili smo zelo napadalni in si že na začetku skakali drug drugemu v “zelje”. Tako je hitri prišlo do tega, da smo ostali le še trije. A žal smo bili vsi trije preveč utrujeni, da bi lahko v zelo močnem vetru držali razdaljo od zasledovalne skupine. Tako so nas proti koncu prvega kroga od dveh ujeli in nastala je skupina devetih tekmovalcev. Menjali smo se, bojevali z vetrom in vse je bilo mirno, dokler me pol kroga do konca kolesarskega dela ni zagrabil krč v desno mečno mišico. Boril sem se sam s sabo, da sem ostal v skupini. Krč je precej dolgo držal in tisti trenutek sem se teka zelo bal. V menjavo sem prišel na tretjem mestu in iz nje prav tako odšel tretji. Začel sem hitro in suvereno, nisem pa si upal bolj pritisniti ravno zaradi omenjenega krča. Ko sem nad sabo že povsem obupal in tekel na petem mestu, sem na obratu dobil samozavest in moč ter začel dober kilometer pred koncem teči zares hitro. Na četrto mesto sem pritekel takoj. Za tretje pa sem vedel da je vse, kar moram narediti to, da s čim višjo hitrostjo in čim tišje pritečem mimo sotekmovalca in ga tako že psihično premagam. Kakšnih 600 metrov pred koncem sem ga prehitel in izmučen prišel do cilja. V cilju me je bolela glava, vrtelo se mi je, a bil sem zadovoljen, da sem zaključil kot tretji.

Matevz2-edit

Sam sem z rezultatom zelo zadovoljen, saj mi to daje dodatno motivacijo in samozavest za nadaljevanje sezone. Še posebej sem zadovoljen, da sem lahko hitro tekel takoj po kolesarjenju, s čimer imam sicer večkrat težave. Sedaj ne nameravam počivati na lovorikah, saj me čez dober mesec čaka evropsko prvenstvo v triatlonu na Portugalskem, ki je eden od glavnih ciljev letošnje sezone.

Matevz3-edit

Sledila je podelitev in naša je potekala brez zastav, saj so imeli namesto slovenske leslovaško. Očitno niso pričakovali, da bom prišel med prve tri. Po podelitvi sva z Gregom malce proslavila in se izmučena odpravila spat.

Naslednji dan sva vse spakirala, odšla na zajtrk in se odpravila v Düsseldorf in si ogledala mesto. Odšla sva na plovbo z ladjico po reki Ren ter uživala v odličnem nedeljskem vzdušju, ki je utripalo v mestu. Sledila je pot na letališče, kjer sva se z Grego poslovila in nadaljevala vsak svojo pot.