Na prizorišče tekme sem odšel že v petek, 2.9.2016.  Ogledal sem si spremenjen del plavalne proge in šel čez kolesarski in tekaški del. Sledil je briefing, kjer so povedali vse na kar moramo biti pozorni med tekmo. Spal sem super in se lepo spočit zbudil v soboto.

Odšel sem na prizorišče, kjer sem opravil vse potrebno in dal stvari v menjali prostor ter se poskušal čim bolj umirjeno pripraviti na tekmo. Punce so štartale uro pred nami. Zelo sem bil vesel, ko sem izvedel da je Eva Skaza zmagala, Tjaša Vrtačič pa je bila četrta.

Prišel je čas za naš štart.

IMG_20160903_101456

 

Imel sem številko dve, kar je pomenilo, da si bom lahko izbiral pozicijo na štartu. Plavali smo samo v eno smer, zato ni bilo nobene boje in nič pretepanja v vodi. Videl sem, da je večina tekmovalcev šla iz idealne smeri, tako da sem plaval svojo linijo. Iz vode sem prišel na četrtem mestu, na kolo pa skočil kot drugi. Začel sem poganjati v močnem tempu, da bi bilo čim manj tekmovalcev zmožnih prijeti grupo. Vozili smo dva kroga, v vsakem krogu pa je bil tudi precej strm vzpon. V prvem krogu sem sotekmovalcem  poskušal pobegniti, a me je kasneje nekoliko »pobralo« in so me ujeli. V naslednjem krogu sem se v dobri polovici kroga uspešno spočil in prišel na tek z dobrimi nogami. Tekel sem v tempu. Prvi Izraelec Sagiv mi je pobegnil že takoj na začetku, medtem ko je za njim nastala grupa treh, v kateri sem bil poleg Madžara Lehmanna in Čeha Olsarja tudi sam. Čeh je odpadel približno na polovici teka, med nama z Madžarom pa se je bila bitka za drugo mesto. Čakal sem do zaključka teka in tam začel šprintati, ter se ga tako znebil.

 

 

 

IMG_20160903_103525

 

V cilj sem pritekel kot drugi in bil zelo vesel, še posebej zato,  ker niti nisem pričakoval, da mi bo to uspelo.