DSC_0769

 

 

Na državno prvenstvo se nisem posebej pripravljal, vseeno pa sem si želel zmage, katero sem že dobil, ko sem prvo leto tekmoval na tej razdalj. Lansko leto mi je zmaga zaradi določenih težav ušla iz rok. Za soboto je bilo napovedano deževno vreme, a smo vsi po tihem upali, da ne bo dežja. Pri mlajših kategorijah je vse minilo mirno, ko pa smo mi začeli pripravljati kolesa, je počasi začenjalo deževati. Sam sicer nimam problema voziti kolesa v dežju, zato mi je triatlon tudi všeč, ker imajo vsi iste pogoje. Pred štartom sem izvedel, da so plavalne obleke dovoljene saj je imela voda pod dvajset stopinj celzija. Te novice se sam nisem tako veselil, saj bi si verjetno nabral večjo prednost, če ne bi plavali v oblekah. Kmalu je napočil čas za štart. Štartal sem hitro in plaval v prvi skupinici treh, ki smo se nekoliko oddaljili od ostalih. Prvi sem prišel iz vode in z nekaj težavami v menjavi, skočil na kolo kot drugi.

 

 

S kolegom iz Ribnice, Jako Kaplanom sva skupaj delala na kolesu. Imeli smo tri kroge, proga pa je bila na nekaterih delih tehnična, imela pa je tudi krajši vzpon, kateri mi je zelo ležal. Oba sva si želela priti skupaj na tek, z nekoliko večjo prednostjo. Na žalost je Jaka po koncu prvega kroga padel, sam pa bi kmalu padel čez njega, vendar se mi je na srečo uspelo izogniti. K sreči je Jaka nadaljeval s tekmo in sem ga seveda počakal, da me je ujel nazaj, vendar sta se nama tako priključila še klubska kolega Klemen Bojanc in Žiga Podbevšek. Skupaj smo kolesarski del odpeljali do konca ter pazili na vseh mestih kjer je bila verjetnost padca.

 

13391574_1668860173362152_6437853690839731922_o

 

 

 

 

 

 

Vedel sem, da sem tekaško močnejši od ostalih, vseeno pa sem želel prvi priti v menjavo. Vendar mi tudi ta menjava ni uspela hitro in sem na tek odšel drugi. Že po prvih sto metrih sem prevzel vodstvo in nadaljeval v silovitem tempu ter si v dveh krogih nabral dovolj veliko prednost, da sem zadnji krog že lahko slavil zmago. V cilj sem prišel presrečen, da sem ponovno postal državni prvak, hkrati pa mi je to dalo veliko samozavesti za preostali del sezone, katera mi gre, če izključimo evropsko prvenstvo v triatlonu, odlično.

13433374_1027737410595669_5923630230804037826_o