Na državno prvenstvo v sprint duatlonu v Ribnici sem se odpravil sproščeno. Imel sem cilj, da se uvrstim od prvega do tretjega mesta absolutno, kar se mi je zdelo realno, a vseeno sem vedel, da bo tekma težka in bo prišlo nekaj res dobrih tekmovalcev.

Zjutraj sem se počutil dobro. Ker je bila tekma komaj ob 15:30, sem doma še pojedel kosilo in se odpravil. Ta dan je bilo zelo deževno in prav nič prijetno za tekmovanje. V takih trenutkih pomislim, da smo vsi na istem in se vsi borimo s takim vremenom.

Ko sem prišel na prizorišče, sem si najprej odšel pogledat kolesarsko progo. V Ribnici mi kolesarska proga zelo leži, predvsem zaradi krajšega vzpona v vsakem krogu. Skrbel me je samo spust, ker je bila cesta mokra.

Na štartu

Sledilo je ogrevanje pred štartom in napočil je čas za štart. Prvi tek smo začeli bolj počasi, tempo se mi je zdel prepočasen, zato sem nekoliko pospešil. Hitro se je oblikovala skupina petih fantov. Nato sem malo popustil, pred menjalnim prostorom pa ponovno pospešil in hitro naredil menjavo. Pri skoku na kolo sem imel nekaj težav s čevlji, a sem hitro vse nadoknadil. Menjali smo hitro in vse je potekalo normalno. Noge so bile super in v drugem krogu sem se že spraševal kako hitro bom tekel.

 

 

Kolesarska etapa

Na kolesu sem na vsakem obratu pospeševal, da je nastala elastika in so zadaj morali šprintati hitreje. Ko je proti koncu že kazalo, da bomo vsi kolesarski del končali mirno in brez večjih težav, se je v zadnjem krogu, malo pred koncem zgodila nesreča,  v kateri je Domen Dornik žal zaradi trka z Robom Svenškom polomil napere prednjega kolesa in moral zaradi okvare odstopiti.

 

 

 

Po odstopu Domna sem že vedel, da imam velike možnosti za zmago, hkrati pa mi je bilo žal, da se je tekma zanj končala na takšen način in se nisva mogla pomeriti na stezi. Hitro sem naredil menjavo in se odpravil na zadnji tek dolg 2,5km. Tekel sem v odličnem tempu, noge so se zavrtele, tako da sem se zasledovalcev hitro znebil.

Tekaški dir

To so bile prave, moje noge, ki jih prejšnji vikend na Portugalskem še nisem imel. Prvi sem pritekel v cilj in bil več kot presrečen.

Tekma je bila kljub slabemu vremenu s strani Triatlonskega kluba Ribnica odlično organizirana in res na nivoju kot se za organizacijo tekme za državno prvenstvo spodobi.

 

 

 

Triatlonski klub Trisport katerega član sem, pa je ponovno dobil veliko državnih prvakov vseh starosti.

Zmagovalci