DSC_5005Na Ambrož triatlon Kamnik, ki ga organizira moj klub, sem odšel z namenom treninga, saj je bil teden pred tem, teden težkih treningov. Tekmo sem si seveda zelo želel štartati, saj je bila v mojem domačem kraju. Ta dan je bilo vreme bolj slabo in upal sem, da med tekmo ne bo deževalo. Na prizorišču je pred štartom najmlajših triatloncev močno deževalo, a so cici triatlon  vseeno izpeljali. Ko smo bili na vrsti mi, se je vreme že spremenilo, ter smo tako tekmovali v bolj suhih razmerah, ki so bile idealne. Štartali smo in ves čas sem plaval v dobrem tempu za Nikom Kojcem, ki je zelo dober plavalec.

 

 

 

Iz vode sem prišel drugi in hitro naredil menjavo, katera mi je kar uspela. Na kolesu sva z Nikom navajena močno pospešiti na začetku, saj oba tekmujeva tudi izven slovenskih meja. Tako sva večino razlike na kolesu naredila že v prvem krogu, ostale tri kroge pa sva to prednost samo še povečevala. Cesta na kolesu je bila že bolj kot ne suha in ni bilo večjih nevarnosti. V vsakem krogu pa je bil krajši vzpon, katerega sem vedno odpeljal zelo hitro in pri tem probal čimbolj utruditi tekmovalca za mano. Z Nikom sva z zelo veliko prednostjo prišla na tekaški del. Na teku smo imeli dva kroga in vedel sem, da sem hitrejši tekač. Prvo polovico kroga sem poskušal teči čim hitreje, ter si tako zagotovil precejšno prednost, da sem lahko naprej tekel v tempu, ki mi je odgovarjal in ni bil preveč utrujajoč.

 

V cilj sem pritekel kot prvi, pred drugo uvrščenim Nikom Kojcem in tretjim klubskim kolegom Žigo Podbevškom. Zmage sem bil seveda zelo vesel, saj je bilo mojeDSC_5136 telo malce utrujeno od napornega tedna. Prav tako pa sem pridobil nekaj dodatne samozavesti, katero bom potreboval ta vikend v nizozemskem Holtnu.