Letošnje, moje že druge priprave, so bile tokrat v Makarski.

Na priprave nas je odšlo osem. Odšel sem s fanti, s katerimi treniram tudi doma v Kamniku, pridružila pa se nam je še Tjaša, ki tudi doma kdaj trenira z nami. V našo skupinico se je tokrat vključil Matija Meden, ki je po našem odhodu še ostal v Makarski in trenira z Jarom Kovačičem, s katerim sem tudi sam opravil nekaj treningov.  Z nami je bil naš trener Klemen Laurenčak.

 

DSC_0207 (2)

Prvi dan nas je čakalo 1:30 lažjega razvoza na kolesu in eno uro teka, da smo se malo seznanili z okolico.

Drugi dan nas je čakalo jutranje plavanje. Plavali smo v bližnjem bazenu, ki je zelo lepo urejen. Po plavanju smo odšli na kolo za  dve uri in pol. Na kolesarjenju sem se kar mučil, saj nam je močan veter vožnjo precej otežil. Po kolesu  smo opravili še trening teka, kjer smo delali fartlek.

Nov teden smo začeli z jutranjim plavanjem, ki je minilo zelo hitro, saj smo bili na bazenu sami in je vsak plaval v svoji progi, ter ni bilo potrebno čakati nobenega. Ta dan je  zjutraj deževalo, zato smo čakali, da se je vreme malo zboljšalo in se nato odpravili na kolo. Na kolesu sem se pridružil Jaru, Matiju in hrvaškemu triatloncu Andreju Vištici. Cesta je bila še mokra,  a vseeno smo hitro prekolesarili 100km. Proti večeru smo naredili še nekaj vaj za moč.

Četrti dan nas je čakal precej dolg plavalni trening, ki se mi je kar malo vlekel. Po plavanju  je sledil tekaški trening, kjer smo imeli za glavno serijo tek v klanec. Ugotovil sem, da sem že dovolj močen, da lahko cel tek pazim na tehniko in vmes brez večjih težav povečujem kadenco. Po teku  je sledil krajši razvoz na kolesu.

Naslednji dan smo dopoldne imeli nekaj vaj za moč in pa daljše kolo, kjer smo se ponovno spopadali z vetrom. Popoldne pa smo se odpravili v Split na krajši izlet in pa na pico, na katero so nam misli jadrale že, ko smo bili na kolesu.

Po popoldnevu počitka nas je naslednje jutro čakal težak plavalni trening, kjer sem imel precej dober občutek. Glavna serija je bila sicer kratka, a precej hitra. Plavali smo 2x (100m, 75m, 50m, 25m). Ta dan smo imeli planirano kolo v klanec, a je trening zaradi močnega naliva odpadel. Zato pa je sledil tek na štadionu in serija štiristometrskih intervalov. Proti večeru nas je čakalo še nekaj vaj za moč.

Naslednji dan smo se ponovno zjutraj, še zadnjič, odpravili na bazen. Hitro sem odplaval planirano in se odpravili na kolo za 4 ure in naredili 112km. Proti večeru  je sledil krajši raztek.

Zadnji dan, v soboto pa sem z Matijem odtekel še 20km v tempu 4:24 in tako zaključil zelo uspešne priprave.

Poleg intenzivnih treningov, ki jih na pripravah delamo, je druženje in skupno sodelovanje na vseh »gospodinjskih delih«, zmeraj zanimiva in dobrodošla izkušnja. Všeč mi je, da se vsi trudimo v skupno dobro  počutje našega bivanja.

DSC_0101