O meni

“Triatlon je del mene, brez njega si ne predstavljam življenja.”

KDO JE TA… HITRI PLANKO?

Sem Matevž Planko, 20 letni Kamničan. V lanskem letu sem končal Gimnazijo Rudolfa Maistra v Kamniku in se uspešno vpisal na Fakulteto za Šport. Vzgoja in učenje je nekaj, kar igra v mojem življenju zelo pomembno vlogo, zato upam, da bom nekoč lahko svoja (tudi športna) znanja predajal naprej in na ta način pripomogel k razvoju mlajših rodov.

Tudi družina ima v mojem življenju posebno mesto. Prihajam iz zelo športne družine, kjer sta starša poskrbela za to, da v meni gori ljubezen do športa. Oba sta aktivna trenerja in tekmovalca v triatlonu, in če uporabimo teorijo, da jabolko ne pade daleč od drevesa… Že od malih nog mi je šport risal nasmeh na obraz in tako sem že pri 6. letih pričel s treningi triatlona. Od tistega trenutka dalje je triatlon moj vsakdan. Vsakdan, v katerem zelo, zelo uživam. In še vedno mi riše nasmeh na obraz.

Sebe vidim kot zelo preprostega, spoštljivega in pozitivnega mladostnika, ki vedno rad priskoči na pomoč. Seveda – tudi s svojimi vrstniki se rad podružim, čeprav je v mojem življenju trenutno zelo malo prostega časa. Večino ga namreč posvečam – ja, uganili ste – športu.

Moja največja motivacija so cilji. Doseganje ciljev, če sem malce natančnejši. Dobro zastavljeni in (z malo sreče) doseženi cilji pa v športnem svetu pomenijo dobre rezultate. Občutki, ko ob prehodu čez ciljno črto z očmi poiščem svoj (odličen, seveda!) rezultat na semaforju, so zato naravnost neopisljivi. So trenutki, ko samemu sebi izstaviš račun za ves vložen trud, vztrajnost, budilko sredi noči, litre znoja …

NAČRTI ZA PRIHODNOST?

Triatlon je del mene, brez njega si ne predstavljam življenja. Prav zato, cilji in želje za naprej niso majhni. V prvi vrsti si želim nabrati čim več izkušenj na tekmovanjih – ne samo na državnem, temveč tudi na mednarodnem nivoju. V naslednjih petih letih načrtujem preboj med prvo svetovno deseterico v kategoriji Junior ter prestop iz Sprint, v Olimpik kategorijo. Osrednji, dolgoročni cilj pa je deseterica svetovne elitne konkurence, vsaj 8 tekem svetovnega prvenstva in končno, uvrstitev na OI 2020 in 2024.

Olimpijske igre so sanje vsakega vrhunskega športnika in seveda – tudi moje. Želim si zastopati Slovenijo in narediti pomenljiv rezultat. Morda malce pavšalno ocenjujem, a zdi se mi, da triatlon v naši mali državici ni na seznamu priljubljenih športov. Prav zato je eden izmed mojih dolgoročnih ciljev tudi približati ta šport ljudem, jim predstaviti posebnost tega zanimivega, a hkrati tudi zelo zahtevnega športa. Za dobre triatlonske rezultate je morda potrebno opraviti malce več dela kot pri drugih športih – predvsem zaradi treh različnih disciplin, ki zahtevajo povsem svoje pristope, a na koncu štejejo le kot uigrana celota.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!