IMAG1089

 

Počitek na koncu sezone je sestavni del vsakega športnika in po pravici povedano se ga vsi tudi zelo veselimo. Po celi sezoni tekem je utrujeno tako telo kot tudi glava. Moj počitek se začne vsako sezono po zadnji triatlonski tekmi. To leto je bila ta 17.septembra,  v Chicagu. Tako je bila sezona kar dolga, in sicer je trajala od aprila, ko sem se udeležil državnega prvenstva v Ribnici, pa do svetovnega prvenstva v Ameriki. Bilo je doooolgo in pavza je bila že zelo zaželena.

 

Počitek traja tri tedne, ki pa minejo precej hitro. Ponavadi med počitkom niti ne pomislim na triatlon, čeprav ga imam res rad, prav tako sem v popolnem fizičnem mirovanju, da se telo spočije. No, kakšen sprehod ali pa skok s kolesom do prijatelja pa košarka pred hišo z bratom mi kljub vsemu zapaše. Ne ležim ravno 3 tedne nepremično na kavču.

hamburger_love-normal

 

Med tem počitkom lahko malo več delam za šolo, se družim s prijatelji in si privoščim kakšno malo manj zdravo hrano, ki si jo med sezono ne morem privoščiti. Če se sprašujete kaj je zame malo manj zdrava hrana, to pomeni, da si privoščim takle hamburger na primer.

 

 

 

 

Malo več tudi spim, čeprav mi le tega nikoli ne primanjkuje. Vsak trenutek namreč tudi med sezono, izkoristim za spanec. Tako sem med svojimi fanti, s katerimi treniran, znan po tem, da na vožnjah na treninge in iz njih ali na tekme, vedno spim.

Počitek je tudi čas, ko si naberem veliko nove energije za prihajajočo sezono. Zadnji teden mirovanja pa velikokrat že komaj čakam, da se treningi ponovno začnejo in  že razmišljam o ciljih, ki me čakajo naslednje leto. Čaka me planiranje le teh, potem pa delo in disciplina. Je pa počitek zelo pomemben del treninga, tako med vadbo, kot na koncu sezone. Telo namreč potrebuje regeneracijo, da se s tem tudi zmanjša možnost poškodb.

Tako, glava je prenovljena, telo tudi, zdaj pa novim ciljem in zmagam naproti!